25 Aralık 2012 Salı

Beklenmedik bir beğeni

Bugün fotoğrafçılık kursum vardı. Önceden pek beğeni topladığım hatta kendimin de beğenmiş olduğum fotoğrafları götürdüm hocaya yorumlasın diye.. Hiç tahmin etmediğim fotoğraflar hiç tahmin etmediğim eleştiriler aldı. 

Örneğin...



12 yorum:

  1. Aslında bu çoğu kez bana da oluyor.
    Belki de insan kendi çektiğini çok farklı değerlendirip, eleştiriyor, yada genele hitap etmek apayrı bir meseledir de ondandır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca hep şunu der... Bir fotoğrafı 100 kişiye gösterip 'Bu fotoğraf sende nasıl bir duygu uyandırıyor' diye sorsanız ve 80 kişiden aynı yorumu alıyorsanız o zaman güzel fotoğraf çekmişsiniz diyor.

      Sil
    2. Belki de, ama neticede benim ne anlatmaya çalıştığım da önemli değil mi? :/
      Yani belki genele hitap etmek = güzel olmak olarak algılanıyordur ama...
      Neyse işte öyle bir takım birşeyler... :)

      Sil
  2. ben bu fotoğrafı beğnmiştim geçen günki yazıda :) gayet orantılı uyumlu ve hoş.Ayrıca aynı perdeden benim odamda da var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadraja karar verene kadar canım çıktı. 3:1 kuralını nasıl uygulayacağımı, narların konumlarını, gölgelerini alıp almayacağımı...? Ne bileyim, zor oldu karar vermek...

      Ama beğenmene sevindim.. :))

      Sil
    2. benimde matruşkalarım var bir türlü şu açıyı yakalayıp çekemiyorum :(

      Sil
    3. Benim bu konuda öğrendikleri şunlar.
      1. Arka plan seçimi çok önemli.
      2. Işığı doğru kullanmak çok önemli. YAnal ışık kullanmak gerekli.
      3. İç mekan çekimi yapacaksanız ışık sıkıntısı yüzünden tripod kullanmanızı öneririm. (Gerçi ben yukarıdaki fotoğrafı tripod kullanmadan çektim ama oldukça zorlandım. Gerek yok. Bu sıkıntıya gerek yok, tripod olsun, temiz olsun.. :))

      Sil
    4. bu şekilde deneyeyim bakalıım birde

      Sil
  3. 2005di sanırım..fotoğraf kursuna başladığımda.. O kadar koşturmacalı bir dönemdi ki, gerçi dicen ki ne zaman koşturmacalı değilsin anasını satayım? haklısın.. O zamanlar müzikti ama uğruna çok yorulduğum, pek tatlıydı düşününce.. Fotoğraf mı? Bi analog makinem vardı, evde birkaç kez çekim yapıp tab etmiştim..ne çekimlere gidebildim, ne senin 3de1in kadar güzel işler çıkarabildim..sonra kurs da sonlandı. Zaten belki 100 kişi vardı, hocayla konuşamadım bile hiç.. Şimdi seni böyle uzaktan izlemek, sen deli divane olurken o kare senin bu kare benim, resmen kutsal bir hevesle (ki seni uzun zamandır hiçbir konuda bu kadar dik bu kadar güçlü ciddi bir hevesle görmemiştim) sarılmanı izlemek, gayretini görmek..sanki kendi içimde yarım kalan şeyleri tamamlıyormuşum gibi haz veriyor bana, sanki ben çekiyorum bu güzel şeyleri gibi mutlu oluyorum. Helal be olum, gurur duyuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim dostum. Keşke seninle de fotoğraf gezilerine gidebilsek, fotoğraf yorumlamaları yapsak... Ne iyi olursu. Zaten hiçbirşeyi birlikte yapamadık ki. üzik, fotoğraf... Hep ayrı ayrı yürüttük bu işleri... :(

      Sil
  4. biraz daha fotoğraflarınıza bakmaya devam edersem ikinci dönem okulun fotoğraf kulübünü basıcam beni de alın diye. ve yerle bir olan ortalamam daha da düşer diye korkuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ortalaman düşse de, okulu uzatsan da, sınıfta kalsan da kesinlikle bas orayı. Müthiş zevkli bir uğraş. Kesinlikle, şiddetle tavsiye ediyorum....

      Sil